Backdrops

Backdrops zijn een goede manier om je band te promoten. Met een backdrop/spandoek achter het podium zien concertbezoekers in een oogopslag welke band er speelt. Een goede backdrop trekt aandacht en geeft je band een professionele uitstraling.

Backdrops (ook podiumdoeken genoemd) maken we in allerlei formaten. .

Backdrops: prijzen

Backdrops kunnen we in 3 verschillende kwaliteiten leveren. Standaard raden we Decotex aan, stevig 215 grams doek met een haarscherpe print, voor € 30,- per m2. Voor doeken die meer dan 1 seizoen mee moeten gaan zou je nog kunnen overwegen voor Heavytex te gaan. Eventueel bieden we ook Blockout Decotex aan; scherp geprint doek dat vrijwel geen licht doorlaat.

Voor de meest voordelige hanteren we de zeer scherpe prijs van € 24,- per vierkante meter. Een backdrop van 4 bij 2 meter (8m2) kost je dan dus slechts € 192,-! Voor doeken vanaf 50m2 geldt een nog lager tarief: € 20,- per vierkante meter. Deze prijzen zijn exclusief BTW.

Backdrops worden standaard binnen 3 weken geleverd. Bekijk ons volledige assortiment backdrops en spandoeken (externe link).

Offerte aanvragen

Mail ons je wensen en we sturen je een offerte. Het ontwerp ontvangen we graag in .EPS-, .AI- of .(c)PDF-bestand, bij voorkeur opgemaakt in CMYK.

We leveren ook hoogwaardige aluminium frames voor backdrops en stagebanners. Laat ons het gewenste formaat weten en we sturen je een vrijblijvende offerte.

Backdrops: materialen

Normaliter worden backdrops heden gedrukt op polyester stoffen in diverse diktes.

Tot enkele jaren terug werden de meeste backdrops nog van vinyl gemaakt. Standaard kun je kiezen uit vier soorten vinyl: Frontlit (zeildoek; laat geen licht door), Backlit (lichtdoorlatend), Mesh (geperforeerd) en Airtex (mat en grof). Ook uit polyester vervaardigde spandoeken zijn verkrijgbaar.

Al onze backdrops (en vinylsoorten) zijn brandvertragend.

Backdrops van zeildoek kun je het beste opgerold vervoeren, backdrops van polyester kunnen gevouwen worden. Het doek is eenvoudig schoon te maken met een natte doek, eventueel met zeep. Bij plooiing of onzorgvuldig gebruik kan er schade ontstaan.

Backdrops van polyester zijn gemakkelijker te vervoeren, mogen geplooid worden en kunnen in de wasmachine.

Advies aan bands

Mocht je in kleine tot middelgrote zalen spelen, dan raden we aan om een backdrop van minimaal 4 meter breed te bestellen. Speel je in middelgrote tot grote zalen, dan kun je een minimale breedte van 8 meter aanhouden.

De gewenste hoogte van je backdrop is afhankelijk van het ontwerp. We raden hoe dan ook aan om belangrijkste informatie op de bovenste helft (de voor toeschouwers best zichtbare helft) van de backdrop te plaatsen.

Voor meer advies en informatie kun je mailen of bellen naar +31(0)497 555 320.